14 Aralık 2021 / Salı / 12.30

ODTÜ Mimarlık Fakültesi, R28

Dr. Milan Husar

Başlık: Modern bir Kent (Brezilya, Yeni Belgrad ve Petržalka - Bratislava'ya dahil bir semt)

Dr. Husar, 20. yüzyılda modern bir şehir ideali hakkında çevrimiçi bir sunum gerçekleştirmiştir. Modernist fikirleri üç örnek kent (Brezilya, Yeni Belgrad ve Petržalka) üzerinden anlattığı sunumda başlıklar şu şekildedir:

• Modern kenti, zaferleri ve felaketleri de dahil olmak üzere insanlık tarihinin en büyük özgürleşme projelerinden biri olarak 20. yüzyılın mirası olarak tanımlamak
  • Cabral'ın haçının en basit yansıması olarak Brasilia ve  Plano Piloto'sunun "jungle" hikayesinin anlatılması
  • Devasa Yeni Belgrad şehircilik projesinde örneklenen Tito'nun kardeşlik ve birlik ideallerini tartışmak
  • Tuna Nehri'nin karşı ucundaki Bratislava'da eşitlikçi bir yerleşim inşa etme girişimi ve mevcut durum

Dr. Milan Husar

AB Spectra Mükemmeliyet Merkezi'nde ve STU Bratislava Yönetim Enstitüsü Mekansal Planlama Bölümü'nde öğretim görevlisi ve araştırmacı olarak görev yapmaktadır. Akıllı şehirler, biyolojik çeşitliliğin korunması ve mekansal planlama konularını kapsayan çok sayıda ulusal ve uluslararası araştırma projesine katılmıştır. Kentsel planlama alanında bir doktora derecesine sahiptir (2016). Fulbright bursu kazanarak Arizona Eyalet Üniversitesi'nde 6 ay süre ile eğitim almış, Indiana Üniversitesi bünyesinde Vincent ve Elinor Ostrom Siyaset Teorisi ve Politika Analizi Atölyesi'nin kardeş merkezi olarak kurulan Center Behaviour, Institutions and the Environment'ta çalışmıştır. Avrupa genelinde araştırmaları devam etmektedir.

21/02/2024 - 23:50