30 Mart 2021 / Salı / 12.30

Christian Gänshirt

Başlık: Tasarım Araçları: Giriş

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü tarafından düzenlenen Salı Söyleşileri kapsamında, Berlinli mimar ve eğitimci Dr. Christian Gänshirt, "Tasarım Araçları: Giriş" başlıklı bir çevrimiçi sunum gerçekleştirmiştir.

Sunumun kapsadığı konular şu şekildedir:

• "Temel Bilgiler": tasarımın anlaşılması ve mevcut tasarım düşüncesine genel bir bakış
  • "Araçlar": çalışma modları, kullanımları ve devam eden gelişimleri
  • "Uygulama": yapılı çevrede sürdürülebilir bir tasarıma ulaşmanın anahtarları niteliğinde, gelecek vadeden tasarım uygulamaları, dijital, araştırmaya dayalı ve sosyal tasarım

Christian Gänshirt

Dr. Christian Gänshirt, Almanya'nın Berlin kentinde yaşayan mimar ve eğitimcidir. Çin'in Suzhou kentindeki Xi'an Jiaotong-Liverpool Üniversitesi'nde Kıdemli Doçent ve Yüksek Lisans Program Direktörü olarak görev yapmıştır. Kassel Üniversitesi ve Hong Kong Üniversitesinde misafir profesör olarak görev almış ve Virginia Tech, Berlin Sanat Üniversitesi, Hannover Üniversitesi ve doktora derecesini (Dr.-Ing.) aldığı Brandenburg Teknoloji Üniversitesi'nde dersler vermiştir. Tasarım teorisi üzerine bir tezi bulunmaktadır. Almanya Karlsruhe Üniversitesi'nden mezun olmuş akabinde İsviçre'de, École Polytechnique Fédérale de Lausanne'de Luigi Snozzi ile çalışmalarda bulunmuştur. Portekiz'in Oporto kentinde Álvaro Siza ve José Paulo dos Santos ile çalışmıştır. 1993 yılından bu yana mimarlık ve kentsel tasarım üzerine yayınlar yapmaktadır. Kendi ofisini kurduğu 1996 yılından bu yana Berlin Mimarlar Odası tarafından tescilli ve lisanslı işler üretmektedir. Christian Gänshirt akademide ders vermeyi sürdürürken uluslararası mimarlık okullarında misafir eleştirmen olarak görev almaktadır.

21/02/2024 - 23:32