Dündar ELBRUZ, Asst. Prof. (1922-1973)

Graduated from the Istanbul Academy of Fine Arts as architect. Received master’s degree from the University of Pensnsylvania in landscape architecture. Both sculptor and jazz musican. Today, one of his sculptures positioned in front of the METU President’s office. Designed METU academic dresses. Having a colorful and multi-faceted personality, it is worth to praise his talents in various branches of fine arts. Many of his sculptures are exhibited at the General Directorate of Bank of Agriculture.

Dündar ELBRUZ, Y. Doç. (1922-1973)

İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi’nden yüksek mimar olarak mezun oldu. Pennsylvania Üniversitesi’nden peyzaj mimarlığı yüksek lisans derecesini aldı. Aynı zamanda heykel ve caz sanatçısıdır. Heykellerinden biri bugün ODTÜ Rektörlük binası önündedir. ODTÜ akademik giysileri onun tasarımıdır. Çok yönlü ve renkli kişiliği ile farklı sanat dallarında gösterdiği beceriklilik övgüye değerdir. Çok sayıda heykeli Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü’nde sergilenmektedir.